ERENGÜL

 In Çiçekler

Sonsuzluğu andıran katmerli taç yapraklara sahip dolgun çiçekleri, tomurcuktan çiçeğe her aşamasında ayrı bir güzellik kazanarak yavaşça büyümesi ve uzun ömürlü bir kesme çiçek olması nedeniyle erengül benim için pozitif enerji demek. Fotoğraftan bile olsa umarım size de bu enerjiyi yansıtmıştır…


Kış aylarının benim için vazgeçilmez çiçekleri arasındaki erengülün 500’den fazla türü var. Erengüller çoğu zaman gül ile karıştırılır ama farklı familyalara aitler. Gül “Rosaceae” familyasından, erengül ise “Ranunculaceae” adlı başka bir familyadan. Gül ve erengülü ayırmak için saplarına bakabilirsiniz. Gülün sapı sert ve dikenli olurken; erengülün sapları ise yumuşak, kolay eğilebilen ve dikensiz olur. Ayrıca yaprak yapıları da oldukça farklıdır.

Çiçeklerin insanların ruh hali üzerinde pozitif etkileri üzerine okuduğum bir makalede özellikle evlerin girişine ve salonuna mutlaka çiçek yerleştirilmesi tavsiye ediliyordu. Eve girenleri çekici renkleri ve kokuları ile karşılayan çiçekler ilk andan itibaren pozitif enerji yüklemesi yapıyormuş. Ancak çiçeklerin bakımsız görünmeleri negatif enerji yayıyor bana göre. O yüzden çiçekleri sadece vazolara yerleştirmek yeterli değil bakımlarına da dikkat etmek gerekir.

Ben, kesme çiçeklerimin uzun süre tazeliğünü koruyabilmesi için aşağıdaki püf noktalara dikkat ederek, özenle bakımlarını yapıyorum.
✔ Çiçeklerinizin daha fazla su alabilmesi için vazoya koyarken saplarını verev kesin.
✔ Suya denk gelen yerlerindeki yaprakları temizleyin. Eğer yaprak kalırsa suda hızla çürür, suyun daha çabuk kirlenmesine ve kötü koku oluşmasına neden olur.
✔ Vazodaki suyu 2-3 günde bir mutlaka değiştirin. Bu esnada sapların bozulan yerlerini kesin.
✔ Erengül ve çoğu çiçek serin ortamı sever. Gündüz vazoya buz parçaları atabilir, akşamları ise balkonda ya da buzdolabında tutarak taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.
✔ Çiçekçiler tarafından kullanılan “kesme çiçek besinleri”ni suya ekleyerek, ömürlerini uzatabilirsiniz.


Recent Posts